UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to. MOD_COOKIESACCEPT_PLUS_INFO

MOD_COOKIESACCEPT_ACCEPT
Dzisiaj jest: Środa, 12 Sierpnia 2020 | Godzina: 09:59:07

PROPONUJEMY NASTĘPUJĄCE KIERUNKI:

Fryzjer – 514101

Kucharz – 512001

Ogrodnik – 611303

Rolnik – 613003

Cukiernik – 751201

Krawiec – 753105

Sprzedawca – 522301

Grupa zawodów budowlanych:

Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie – 712905

Cieśla – 711501

Monter sieci i instalacji sanitarnych – 712618

 

CHARAKTERYSTYKA WYBRANYCH KIERUNKÓW

SPRZEDAWCA

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE:

HAN.01. Prowadzenie sprzedaży

CELE KSZTAŁCENIA

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie sprzedawca powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowychw:

  1. wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży;
  1. przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży.

MOŻLIWOŚCI PODNOSZENIA KWALIFIKACJI W ZAWODZIE

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie sprzedawca po potwierdzeniu kwalifikacji HAN.01. Prowadzenie sprzedażymoże uzyskać dyplom zawodowy w zawodzie technik handlowiec po potwierdzeniu kwalifikacji HAN.02. Prowadzenie działań handlowych oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego albo dyplom zawodowy w zawodzietechnik księgarstwa po potwierdzeniu kwalifikacji HAN.03. Prowadzenie działalności informacyjno-bibliograficznej oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego.

 

OGRODNIK

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE:

OGR.02. Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych

CELE KSZTAŁCENIA

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie ogrodnik powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  1. wykonywania prac związanych z prowadzeniem upraw roślin warzywnych, przyprawowych i grzybów jadalnych, roślin ozdobnych oraz sadowniczych;
  2. wykonywania prac związanych ze zbiorem, przechowywaniem isprzedażą plonów ogrodniczych;
  3. prowadzenia i obsługi mikrociągnika oraz wykonywania prac maszynami stosowanymi w ogrodnictwie.

 

MOŻLIWOŚCI PODNOSZENIA KWALIFIKACJI W ZAWODZIE

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie po potwierdzeniu kwalifikacji OGR.02. Zakładanie i prowadzenie upraw ogrodniczych, może uzyskać dyplom zawodowy w zawodzie technik ogrodnik po potwierdzeniu kwalifikacji OGR.05. Planowanie i organizacja prac ogrodniczych oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego.

 

ROLNIK

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczej

CELE KSZTAŁCENIA

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie rolnik powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  1. wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji roślinnej;
  2. wykonywania prac związanych z prowadzeniem produkcji zwierzęcej;
  3. prowadzenia i obsługiwania pojazdów, maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji roślinnej i zwierzęcej;
  4. prowadzenia sprzedaży zwierząt i produktów rolnych.

MOŻLIWOŚCI PODNOSZENIA KWALIFIKACJI W ZAWODZIE

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie rolnik po potwierdzeniu kwalifikacji ROL.04. Prowadzenie produkcji rolniczejmoże uzyskać dyplom zawodowy w zawodzie technik rolnik po potwierdzeniu kwalifikacji ROL.10. Organizacja i nadzorowanie produkcji rolniczej oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego albo dyplom zawodowy w zawodzie technik agrobiznesu, po potwierdzeniu kwalifikacji ROL.05.Organizacja i prowadzenie przedsiębiorstwa w agrobiznesie oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego.

 

KUCHARZ

KWALIFIKACJA WYODRĘBNIONA W ZAWODZIE

HGT.02.Przygotowanie i wydawanie dań

CELE KSZTAŁCENIA

Absolwent szkoły prowadzącej kształcenie w zawodzie kucharz powinien być przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:

  1. oceniania jakości produktów;
  2. przechowywania żywności;
  3. obróbki produktów i przygotowania stanowiska pracy;
  4. obsługi sprzętu gastronomicznego;
  5. przygotowania dań zimnych, gorących i podstawowych deserów;
  6. wydawania dań.

     Copyright © 2020 ZS Urzędów.

     Wszelkie prawa zastrzeżone!

Odwiedziło nas łacznie (dziś) 78257 (4)

Currently are 3 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions